Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει τη μη καταβολή του επιδόματος (Δώρου) ΧριστουγέννωνΣχετικά με την καταβολή του επιδόματος (Δώρου) Χριστουγέννων, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Επιδόματα (Δώρα) Εορτών.

Το Επίδομα (Δώρο) Χριστουγέννων, όπως και το Επίδομα (Δώρο) Πάσχα και το Επίδομα Αδείας, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Η καταβολή του (Δώρου) Χριστουγέννων πρέπει να γίνει έως τις 21/12.

Κανένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην εργοδοσία

Καθώς τα φαινόμενα απληρωσιάς γενικεύονται και ειδικά την περίοδο των εορτών οξύνονται, κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει την μη καταβολή του επιδόματος (Δώρου) του και να χάσει τα λεφτά του.

Τα Σωματεία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσουν κάθε εργαζόμενο και να παρέμβουν όπου χρειάζεται. Άμεσα να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και του Δώρου, ειδικά στους χώρους που υπάρχουν προβλήματα πληρωμών και καθυστερήσεων.

Κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί μπροστά από τα ΑΤΜ (Αυτόματα Μηχανήματα Ανάληψης) και επιστρέψει το δώρο στον εργοδότη όπως είχε γίνει τις προηγούμενες φορές.

Κάθε εργαζόμενος που δεν του έχει καταβληθεί το Δώρο μέχρι τις 21 Δεκέμβρη, πρέπει άμεσα να έρθει σε επαφή με το Σωματείο του, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο και μαζί να διεκδικήσουν την καταβολή του. Να γίνουν καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία υποχρεούται να υποβάλει μήνυση στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητήσει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας προς τον εργοδότη που δεν έχει καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων.

Το Δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων, το οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να το αφαιρέσουν. Η υπεράσπισή του είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για τα ταξικά συνδικάτα.

Όποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου να έρθει άμεσα σε επαφή με τις δυνάμεις, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο χώρο του ή να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα του ΠΑΜΕ: 210-3833786, 210-3301847».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 448258Συνολικές αναγνώσεις:
  • 81Αναγνώσεις σήμερα:
  • 239099Συνολικοί επισκέπτες:
  • 63Επισκέπτες σήμερα:
  • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ