ΔΕΠΑ: Συνεχίζουν την απεργία για 10η μέρα, σήμερα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι



Στη 10η μέρα απεργίας προχωρούν σήμερα, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), που παλεύουν για δουλειά με δικαιώματα, για κατάργηση των εργολαβιών και απευθείας εργασιακή σχέση με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην επιχείρηση.

Για όσες μέρες κρατά η απεργία, έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΠΑ, στις 9.00 π.μ.

Στο πλάι των απεργών βρίσκεται διαρκώς το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας. Ακόμα τη στήριξη και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα τους εξέφρασαν με κοινή τους ανακοίνωση, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα, δείχνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Την απόφαση για την απεργία αυτήν τη βδομάδα, έχει πάρει η Ομοσπονδία του κλάδου.

Και χθες, η απεργία συνεχίστηκε με υψηλά ποσοστά συμμετοχής, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΠΑ και το μεσημέρι έγινε νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου. Στη συνάντηση αναδείχθηκε και πάλι ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, αφού ο εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να δεσμευθεί για οτιδήποτε. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός