Επιστρέφει ως «απαράδεκτη και μη αποδεκτή» την ανακοίνωση της εργοδοσίας για την «καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Ως «απαράδεκτη και μη αποδεκτή» «επιστρέφει» την ανακοίνωση της εργοδοσίας της EMFI (ΕΒΓΑ) για την «Εταιρική πολιτική για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία», το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η εταιρεία είναι «ευαίσθητη» σε θέματα τρομοκρατίας και βίας, άλλωστε τα αποδεικνύουν τα όσα ζούμε καθημερινά μέσα στο εργοστάσιο».

Υπογραμμίζει πως τη στιγμή που η εργοδοσία μιλάει για καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, έννοιες με ταξικό περιεχόμενο, εδώ και χρόνια αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στο μεροκάματα, συνεχίζει να διατηρεί το απαράδεκτο καθεστώς των εποχικών εργαζόμενων και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καλεί τους εργάτες σε απεργοσπασία και να μην έχουν καμία επαφή με το ΔΣ του Σωματείου, ενώ συνεχίζει την πίεση για να βγει πιο γρήγορα η παραγωγή και την εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς.

«Η εργοδοσία της EMFI (ΕΒΓΑ) αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι, γνωστό και ως νόμο Χατζηδάκη, με την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, θέλει να τσακίσει το σωματείο μας, να φοβίσει και να τρομοκρατήσει όποιο συνάδελφο αποφασίσει να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «αποδεικνύεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτό που φοβάται η εργοδοσία και η κυβέρνηση είναι η μαζική, οργανωμένη δράση των εργατών για την υπεράσπιση και διεύρυνση των αιτημάτων τους».

Καταλήγοντας τονίζει ότι «η εργοδοσία δεν στοχεύει μόνο στο χτύπημα του σωματείου μας, αντίθετα στοχεύει συνολικά στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Το σύνθημά μας «Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης» τους δημιουργεί εφιάλτες, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η δύναμη των εργατών βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη» και καλεί τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, να οργανωθούν στο σωματείο μας, να συσπειρωθούν, ώστε να δυναμώσει η φωνή των εργατών και των εργατριών

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός