«WIKILEAKS» Ξανά αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις ηγετών



Πηγή φωτογραφίας (A.P)Δέσμη απόρρητων εγγράφων από την αμερικανική μυστική υπηρεσία «Εθνικής Ασφάλειας» (NSA) που καταγράφουν νέα κρούσματα ηλεκτρονικής υποκλοπής των επικοινωνιών ξένων ηγετών και στελεχών του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων ο γγ του οργανισμού Μπαν Γκι Μουν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κυρίως πριν τη διαπραγμάτευση σημαντικών εμπορικών συμφωνιών δημοσιοποιεί η γνωστή ιστοσελίδα «WikiLeaks».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η «NSA» είχε υποκλέψει με ηλεκτρονικούς κοριούς συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια συναντήσεων ανάμεσα στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ανάμεσα σε υπουργούς Εμπορίου σημαντικών κρατών – μελών της ΕΕ και της Ιαπωνίας σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, οι παρακολουθήσεις αυτές από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στον ΟΗΕ γίνονταν κατά παράβαση συμφωνίας ότι τέτοιες υπηρεσίες δεν θα κατασκοπεύουν αξιωματούχους ή ηγέτες του διεθνούς οργανισμού. Ο ίδιος μάλιστα προκάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να αντιδράσουν, σημειώνοντας ότι εάν ο γενικός γραμματέας «μπορεί να στοχοθετείται χωρίς συνέπειες, τότε οι πάντες από τους παγκόσμιους ηγέτες ως τους απλούς διαβάτες βρίσκονται σε κίνδυνο».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός