Απάντηση στο νόμο – λαιμητόμο και στις αθλιότητες της κυβέρνησης. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



Η απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την άθλια μεθόδευση που σχεδίασε από καιρό φέροντας άρον – άρον το Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το νόμο – λαιμητόμο για Ασφαλιστικό και Φορολογικό, σήμανε κυριολεκτικά συναγερμό στα ταξικά συνδικάτα.

Μετά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος από τη Βουλή και την ενεργοποίηση της απόφασης για 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνει, κατάρτισαν άμεσα σχέδιο δράσης, ώστε να απαντηθεί μαζικά και χωρίς καθυστέρηση η αθλιότητα της κυβέρνησης και το αντιλαϊκό της νομοσχέδιο, να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του διημέρου, αλλά και στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Κυριακή, μέρα που στη Βουλή θα ολοκληρώνεται η συζήτηση και θα ψηφίζεται το αντιασφαλιστικό – φοροληστρικό νομοσχέδιο.

Το πρόγραμμα δράσης που συζητήθηκε και καταλήχθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τα ΔΣ των σωματείων της Αττικής, περιλαμβάνει απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις την Παρασκευή και περιφερειακές συγκεντρώσεις το Σάββατο, με τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, καθώς και μαζικές εξορμήσεις, πικετοφορίες και άλλες δραστηριότητες για την προπαγάνδιση και την επιτυχία της απεργίας.

Με ευθύνη κάθε σωματείου, καταρτίστηκε, επίσης, σχέδιο περιφρούρησης της απεργίας. Κάτω από τις εξελίξεις, οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις της Κυριακής αποτελούν την κορύφωση του απεργιακού αγώνα και γι’ αυτό η επιτυχία τους αποκτά ξεχωριστή σημασία. 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός