ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Συμβολή στον αγώνα για ανάκτηση απωλειών – ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών



Εγινε την περασμένη Δευτέρα, με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους

 

Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Ημερίδας
                            Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Ημερίδας

Με μεγάλη συμμετοχή, στοιχείο που συνέβαλε στην επιτυχία της, έγινε τη Δευτέρα που μας πέρασε η Ημερίδα του ΠΑΜΕ, με θέμα «Η πάλη του εργατικού κινήματος για την κάλυψη των απωλειών και ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές», στον κινηματογράφο «Αλκυονίς».

 Πέρα από την καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας και του νομικού πλαισίου, με το οποίο οι κυβερνήσεις διαχρονικά υπονόμευσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, στόχος της Ημερίδας ήταν να ανοίξει η συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα, ενιαία και κατά κλάδο, στο κρίσιμο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων.

Από αυτή την άποψη, έχει ξεχωριστή σημασία το πλαίσιο των διεκδικήσεων που παρουσιάστηκε στην Ημερίδα και το οποίο αποτελεί βάση για τη διαμόρφωση επιμέρους αιτημάτων κατά κλάδο. Ο στόχος που τέθηκε είναι να συζητηθούν τα συμπεράσματα της Ημερίδας με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και να αποτελέσουν στήριγμα στην προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να οργανώσουν τον αγώνα σ’ αυτό το μέτωπο.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσίασε την Τρίτη αναλυτικά την εισήγηση που έκανε στην Ημερίδα εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυναν ο Τούρκος συνδικαλιστής Μετίν Εμπετούρκ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμπορίου – Υπηρεσιών Socialis της Τουρκίας, στον οποίο αποδόθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ως ενθύμιο μια φωτογραφία από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στην Ελλάδα, ο Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και ο Γιάννης Παναγόπουλος, από την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» στην ΑΔΕΔΥ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός