ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ¨ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

Αθήνα,  12.05.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

¨ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ¨ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ

Στις σημερινές συνεδριάσεις των σωματείων, ενώ η  νέα αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί 4ο μνημόνιο, ενώ τινάζονται στον αέρα όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και παρά το ότι η Δ.Α.Σ  έθεσε την πρόταση  για 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΗ, άλλη μια φορά ο παλιός και ο νέος εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διευκολύνοντας την εργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει τα νέα αντεργατικά μέτρα την επόμενη εβδομάδα στη βουλή. Με νύχια και με δόντια κάνουν ότι μπορούν να μην υπάρξει αγωνιστική απάντηση του κλάδου. ¨Αριστεροί¨ –  ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ¨ανεξάρτητοι¨ κατέληξαν σε κοινή πρόταση για στάση εργασίας την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας – κάθε φορά γίνεται το ίδιο.

Δυναμιτίζουν την 24ωρη απεργία αποφασίζοντας στάση εργασίας για τις 17 Μάη. Αυτή τη φορά για ¨ξεκάρφωμα¨ αποφάσισαν στάση εργασίας και την Τρίτη 16 Μάη και την Πέμπτη 18 Μάη για να ¨ντύσουν αγωνιστικά¨ την απεργοσπασία, για να εμποδίσουν την συμμετοχή  των εργαζομένων στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Είναι προκλητικός και ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι προτείνουν στάση εργασίας και όχι 24ωρη για να μεταφέρουμε τους απεργούς των άλλων κλάδων στις συγκεντρώσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να δώσουν αποφασιστική απάντηση με 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΗ

Παίρνοντας μέρος στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ

στην ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΩΡΑ 10.00 π.μ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός