Επανεκδόσεις στον «Ζέφυρο»



Από την ταινία «Ο μεγάλος ύπνος»

Από την ταινία «Ο μεγάλος ύπνος»
Συνεχίζονται και φέτος οι προβολές επιλεγμένων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικών και σύγχρονων, από το θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», το πρόγραμμα του οποίου επιμελείται η «New Star».

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 17 Μάη, στις 21.00, θα προβάλλεται η ταινία «Ο μεγάλος ύπνος» του Χάουαρντ Χοκς. Ένα από τα πιο συμπαγή και συγκροτημένα φιλμ νουάρ, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στο ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου (μυθιστορηματικός ήρωας του Ρέιμοντ Τσάντλερ). Ο Φίλιπ Μάρλοου προσλαμβάνεται από ένα στρατηγό για να ερευνήσει την υπόθεση εκβιασμού της μικρής του κόρης, Κάρμεν. Σε αυτή την αναζήτηση τον βοηθά η αδερφή της Κάρμεν, ρόλος που ενσαρκώνει η Λορίν Μπακόλ.

Από την ταινία «Ένας προφήτης μα τι προφήτης»

Από την ταινία «Ένας προφήτης μα τι προφήτης»
Επίσης, από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 17 Μάη στις 23.00, θα προβάλλεται το «Ένας προφήτης μα τι προφήτης» των Τέρι Τζόουνς και Τέρι Γκίλιαμ.

Ανήμερα Χριστούγεννα, ο Μπράιαν γεννιέται σε ένα στάβλο, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννιέται ο Ιησούς. Σε όλη του τη ζωή προσπαθεί να αποδείξει πως δεν είναι αυτός ο περιβόητος Μεσσίας… Παραγωγή με δυσκολίες στην εξεύρεση χρηματοδότησης, λόγω της «βλάσφημης» -όπως χαρακτηρίστηκε- θεματικής. Ο εξαμελής πυρήνας των «Monty Python», μαζί με μια γερή ομάδα ηθοποιών, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει πάνω από 40 ρόλους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός