ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

17/04/2003

Συνάδελφοι- σσες,
Αφού πέρασε ένας και πλέον μήνας από τις εκλογές του Συνδικάτου μας και μετά από τρεις συνεδριάσεις του Δ.Σ , έχουμε εκλογή προεδρείου στην κατεύθυνση του αντιπροσωπευτικού , θέση που με σταθερότητα και επιμονή πρότεινε η ΔΑΣ. Η μόνη παράταξη που δεν αποδέχτηκε την πρόταση αυτή είναι η ΠΑΣΚ, η οποία ήθελε να εκλεγεί προεδρείο προγραμματικό από δυο μεγάλες παρατάξεις και έτσι δεν συμμετείχε στο προεδρείο.
Με πρόταση της ΔΑΣ το Δ.Σ. άφησε δύο θέσεις κενές στο προεδρείο που αντιστοιχούν στην τρίτη δύναμη, δίνοντας έτσι περιθώρια χρόνου στην ΠΑΣΚ να ξανασκεφτεί την ευθύνη της απέναντι στους εργαζόμενους που την ψήφισαν.
Καλέσαμε την ΠΑΣΚ στο Δ.Σ. της 17/4/2003 να καλύψει αυτές τις θέσεις που τις αναλογούν στο αντιπροσωπευτικό προεδρείο, αλλιώς η ευθύνη είναι εξολοκλήρου δική της.

Συνάδελφοι- σσες,
Αντίθετα έχει ξεκινήσει από την ΠΑΣΚ εναντίον της ΔΑΣ η σπέκουλα ότι συνεργάζεται με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ.
Το παιχνίδι το ‘χουμε ξαναδεί αλλά με άλλους πρωταγωνιστές. Το 2000 μας κατηγόρησε η ΠΑΣΚΕ, – τότε δεν αποδέχθηκε εκείνη την πρότασή μας για αντιπροσωπευτικό προεδρείο- , ότι συνεργαζόμαστε με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.
Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά .
Η συμμετοχή της ΔΑΣ σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο δεν σημαίνει συνεργασία με καμιά παράταξη, ούτε ομόφωνες προσυμφωνημένες αποφάσεις.
Καμία συμφωνία της ΔΑΣ δεν υπάρχει με καμία από τις άλλες παρατάξεις που συμφωνούν στο αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ούτε και με την ΠΑΣΚ που δεν συμμετέχει και δεν θα μπορούσε να ναι αλλιώς.
Η ΔΑΣ έχει πολλές φορές τονίσει πως από όποια θέση και αν βρεθεί , είτε είναι, είτε δεν είναι στο προεδρείο, δεν θα συμμαχήσει με καμία από τις άλλες παρατάξεις, παρά μόνο με το δίκιο των εργαζομένων, με όσους δέχονται να παλέψουμε σε ταξική αγωνιστική γραμμή πάλης.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι με τις ΠΑΣΚΕ- ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ μας χωρίζουν βασικές διαφορές τόσο σημαντικές που δεν μας επιτρέπουν να συμφωνήσουμε σε ένα προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας.
Καμία παράταξη από αυτές δεν έχει εργατικό ταξικό προσανατολισμό. Κινούνται και οι τρεις στη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ , της συναίνεσης , του συμβιβασμού, της στήριξης των επιλογών του Κεφαλαίου της ΕΕ .
Θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν αντιστέκονται στην σκληρή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης , αλλά λειτουργούν σαν «δούρειος ίππος» για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα και νόμους (ασφαλιστικό, εποχιακοί, 4ωρίτες, ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π) .
Η ΔΑΣ κινείται σε άλλη γραμμή. Στη γραμμή της ρήξης και της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική, με το κεφάλαιο και την ΕΕ. Στην περήφανη γραμμή της ταξικής πάλης, στην γραμμή που πιστεύει πως το δίκιο το έχουν οι εργαζόμενοι και πρέπει να το διεκδικήσουν μαχητικά. Στη γραμμή του «τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται» με σκληρούς αγώνες. Στη γραμμή που έχει χαράξει γενικότερα στο εργατικό κίνημα της χώρας μας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε σταθερά και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ να συσπειρωθούν.

Η ΔΑΣ και οι Δασίτες θα συνεχίσουν αταλάντευτα όπως κάνει τόσα χρόνια την σύγκρουση και με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και με την εργοδοσία αλλά και με τους προσκυνημένους συνδικαλιστές και τις συμβιβασμένες ηγεσίες τους.
Θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με το ΠΑΜΕ για υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες που αναφέρουμε και στην προγραμματική μας διακήρυξη και στις ανακοινώσεις μας.
Θα παλέψουμε για το σταμάτημα των επικείμενων προσλήψεων ωρομισθίων – εποχιακών για την διασφάλιση των μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας , για 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
Θα αγωνιστούμε για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού, για φτηνό εργατικό εισιτήριο και για εξάλειψη των χρεών της ΕΘΕΛ .

Συνάδελφοι-σσες,
Αυτές τις ημέρες η Διοίκηση της ΕΘΕΛ κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν αιτήσεις για σταθμάρχες με απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου.
Ετοιμάζεται να καταργήσει το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣ) εξοφλώντας προεκλογικά γραμμάτια, καταπατώντας για ακόμη μία φορά το Γ.Κ.Π εξευτελίζοντας ακόμα και αυτή την μεροληπτική αξιολόγηση καθώς και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
Η ΔΑΣ καταδικάζει κάθε ενέργεια καταστρατήγησης κατακτημένων εργατικών δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωθεί στους θεσμούς και τη λειτουργία της επιχείρησης όπως είναι ο Γ.Κ.Π.
Καταγγέλλουμε επίσης τις ενέργειες διευθυντικών στελεχών οι οποίο στη στάση εργασίας 3/4 με καταγέλαστα επιχειρήματα και προβοκατόρικες ενέργειες, δήλωναν ότι η στάση εργασίας είναι παράνομη ξηλώνοντας μάλιστα και το δελτίο τύπου του Συνδικάτου.
Η ΔΑΣ καταγγέλλει επίσης τη στάση ορισμένων στελεχών του Δ.Σ. του Συνδικάτου που μίλαγαν για πλαστή σφραγίδα του Συνδικάτου και απειλούσαν τους εργαζόμενους με ποινές στην περίπτωση που απεργήσουν.
Η στάση και των μεν και των δε, δείχνει το ήθος τους και το φόβο τους απέναντι σε ένα αγωνιστικό ταξικά προσανατολισμένο Συνδικάτο.

Συνάδελφοι-σσες,
Η ΔΑΣ θα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενημερώνοντάς σας, για τις εξελίξεις τόσο στο χώρο μας, όσο και στο γενικότερο εργασιακό χώρο, στις δύσκολες ημέρες που διανύει η εργατική τάξη της χώρας μας.
Η ΔΑΣ και οι Δασίτες ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ για να αντιπαλέψουν τα αντεργατικά σχέδια που ενστερνίζονται η κυβέρνηση, η Ν.Δ. και στηρίζουν με τη στάση τους οι συμβιβασμένες ηγεσίες.
– ΛΕΜΕ ΟΧΙ στους αιματοβαμμένους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ- ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
– ΛΕΜΕ ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και στην διεύρυνσή της που θα φέρει νέα δεινά στην εργατική τάξη της Ευρώπης
– ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ η ελληνική κυβέρνηση τις βάσεις στη Σούδα. Να φέρει πίσω τα πλοία και τους πιλότους από το ΙΡΑΚ. Να μην στείλει ελληνικό στρατό στο ΙΡΑΚ.
– ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
– ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΔΑΣ- ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός